allFair är att vinna varje pris - men inte till varje pris
 
Hem   Konceptet   Föreningen   Nyheter   Etikseminariet   allFair vinnare   Medlemsskap   Press    Insikt  
Partners

Dalecarlia 2009
Dalecarlia Cup är en internationell fotbollsturnering för ungdomar, pojkar och flickor 10-16 år, som arrangeras i Borlänge varje sommar. Cupen spelades första gången 1981 då 67 lag deltog. Nu deltar runt flera tusen ungdomar i 300 lag från världens alla hörn.

allFair pris delades ut till alla 11-manna lag i åldersklasserna 12-16 år.

Klass Vinnare Motivering
F12 Järla IF FK Vi har sett spelare med en fin sammanhållning, kamratanda och underhållande fotboll samt en fantastisk hejarklack med härliga hejarramsor.
P12 Boo SK Vinnande laget hade bra positiva supportrar och tränare som bara gav positivt beröm även i motgång. Detta tillsammans spred sig ut på planen och laget peppade varandra hela tiden. Allt beröm lyfte laget och det gjorde att de spelade bra även om de inte alltid var det bättre laget på plan.
F13 Elverum Fotball Laget är ett härligt kamratgäng med spelglädje och föredömligt uppträdande. De visar respekt för motståndare, egna spelare, domare och publik. Ledarna är duktiga, positiva och engagerade på ett kamratligt sätt. Supportrarna hejar fram laget med sång, hejarramsor och flaggor. De skapar trivsam atmosfär runt planen. Ett vinnande lagbygge som är ett föredöme för Dalecarlias målsättning att skapa glädje, samhörighet över gränser och motivera ungdomar till bra idrottsutövande i vänskaplig och ärlig anda.
P13 Arameiska Syrianska KIF
Ett lag som spelar som arbetskamrater på planen med ledare som bemöter både egna och motståndares spelare med respekt. Klar och rak kommunikation på planen och en underbar stämning vid sidan av planen. En ren familjefest helt enkelt.
F14 Enköpings SK Laget har spelare, ledare och supportrar som ser till att matcherna blir positiva och festliga att uppleva. De bidrar till den trevliga stämningen som finns runt deras matcher. En rolig motståndare att möta.
P14 Tynset IF Ett färgstarkt lag med starkt närvarande ledare och supportrar som energiskt uppmuntrar sina spelare i framgång och inte minst viktigt, i motgång. Trots ibland ointagliga underlägen visade spelarna en härlig lagmoral och genomförde matcherna på ett just och kämpastarkt vis. De har bidragit till att sprida solsken över Sportfältet.
F15 Ekenäs IF Vinnarlaget har inte bara en trevlig dialekt. Ett fint uppträdande från både spelare ledare och föräldrar från våra vänner i öst, ger laget det största priset i Dalecarlia Cup.
P15 Nybergsund Idrettslag Spelare, ledare och supportrar har under turneringen uppträtt på ett mycket positivt sätt. Spelare och ledare har visat upp ett trevligt och uppmuntrande beteende och supportrarna har vid varje match stöttat laget på ett roligt och entusiastiskt sätt
F16 Tynset IF Ett lag med spelare som har positiv anda både i med och motgång, med ledare som aktivt deltar på ett berömvärt sätt och som ser till att alla spelare har en plats i laget. Lägg därtill en engagerad supporterskara som med ljudliga och bra hejarramsor gav spelare och bänken positiv uppmärksamhet
P16 Järla IF FK Laget har fyra ledare som coachar laget på ett mycket aktivt och positivt sätt. De ger spelarna tydliga instruktioner och får på så sätt en bra stämning inom laget. Spelarna uppträder perfekt på planen gentemot lagkamrater, motståndare och till domarteamet och de har trevliga supportrar

Läs mer om turneringen på: Dalecarlia Cup