allFair är att vinna varje pris - men inte till varje pris
 
Hem   Konceptet   Föreningen   Nyheter   Etikseminariet   allFair vinnare   Medlemsskap   Press    Insikt  
Partners

Dalecarlia 2010
Dalecarlia Cup är en internationell fotbollsturnering för ungdomar, pojkar och flickor 10-16 år, som arrangeras i Borlänge varje sommar. Cupen spelades första gången 1981 då 67 lag deltog. Nu deltar runt flera tusen ungdomar i 300 lag från världens alla hörn.

allFair pris delades ut till alla 11-manna lag i åldersklasserna 12-16 år.

Klass Vinnare Motivering
F12 Forssa BK Ett charmigt lag med föredömliga ledare som möjliggör för sina spelare att känna den äkta spelglädjen på planen. Fotboll är ett roligt spel, och det visar de här tjejerna. De har dessutom begåvats med en positiv och påhejande supporterskara.
P12 Heby AIF Ett lag med ett föredömligt ledarteam, som visar ansvar och förtroende och låter alla spelare delta i matcherna. Det skapar en fin laganda, som förstärks med stöd av lagets positiva supportrar. Att laget även spelar fin fotboll förädlar bara intrycket.
F13 Elverum Ett kamratgäng som utstrålar glädje och harmoni oavsett väderlek. Alltid bra relation till motståndare och domare. Ledare som ger goda råd i positiva ordalag. Supporters som är en förebild för Dalecarlia cup med sång, hejarop, flaggor och spontan glädje som skapar feststämning kring laget. Föreningen är fokuserad på bra kamratskap och spelar en trevlig fotboll.
P13 Funby IF
Ledarna visade på ett stort tålamod och höll humöret uppe trots ruffigt spel från motståndarlagen. De peppade spelarna att spela fotboll istället för att själva förlora humöret. Spelarna uppmanade även varandra att inte ta åt sig, istället visade de på ett gott föredöme, då de hjälpte motståndare upp om de fallit och bad om ursäkt då de själva hade gjort något fel. Mycket klappar i ryggen både på med- och motspelare. Bra kommunikation mellan spelare och ledare, där ömsesidig respekt visades.
F14 Utleira IL Ett lag som bär äkta fotbollsglädje med sig såväl på, som på sidan, av planen. Ett skönt samspel mellan ledare, spelare och en härlig supporterklack gör laget till en värdig vinnare av allFair-priset i Flickor 14.
P14 Malvik Ett lag med ett ledarteam som undviker negativ kritik och istället insett meningen med positiva tillrop och instruktioner till sina spelare. Ett föredöme när det gäller att låta alla i laget få känna delaktighet och närvaro på planen. Spelarna visar respekt och omtanke både för sina lagkamrater såväl för domare och motståndare. En skön supporterskara förädlar bara helhetsintrycket
F15 Harbo/Östervåla Med sina engagerade ledare som talar om för spelarna hur dem ska göra, istället för att berätta hur de inte ska göra, så skapar de en bra stämning både på planen och runt omkring. Supportrarna hjälper till att fylla på med positiva hejarop. Detta gör att glädjen syns på plan med rörliga och glada spelare. Målgesten är bara pricken över i!
P15 Bjursholm Laget uppträder som kompisar gentemot varandra och motståndarna. Ledarna tar stort ansvar och tolererar inget gnäll, skitsnack eller negativa kommentarer. Alla får spela och vara med och publiken hejar på sitt lag i både med och motgång.
F16 BKV Norrtälje En underbar supporterklack som stöttar laget i vått och torrt. Vuvuzelor, trummor och pom-poms hördes lång väg och fick laget att lyfta sitt spel. Stämningen från supportrarna smittade av sig på spelarna och ledarna och matcherna blev riktiga fairplay-tillställningar. Laget är ett föredöme!
P16 America Satelite This team plays with a big heart. They have amazing supporters which are there both in sun and rain, good times and bad times. Supporters, players and coaches are always focused on the good things. They leave the bad things unsaid. Even if you´re far away from home, you have many supporters who are there for you until the end of the this tournament.

Läs mer om turneringen på: Dalecarlia Cup