allFair är att vinna varje pris - men inte till varje pris
 
Hem   Konceptet   Föreningen   Nyheter   Etikseminariet   allFair vinnare   Medlemsskap   Press    Insikt  
Partners

Etikseminarium 2004
Datum: 2004-10-13
Tid: 17.00-21.00
Plats: Kulturhuset, Upplands Väsby
Kostnad: Icke medlemmar: 1200kr
Medlemmar 500 kr (Var femte person från samma medlemsorganisation går gratis)
Lätt buffé ingår
Föreningen allFair har glädjen att inbjuda till ett etikseminarium om företags- och idrottsetik med flera spännande föreläsare.

Jan Persson, Svenskt Näringsliv, företagsjuridik m.m., arbetar med etikfrågor "Har näringslivet problem med etiken?"

Jan beskriver de problem och den debatt som företagen möter och talar om hur företagen arbetar med de etiska frågorna. Svara på frågan: är bra etik lönsamt?

Lars- Erik Sandler, Beteendevetare. Bl.a. Djurgårdens IF fotboll mentala tränare "Du har alltid ett val"

Lars- Erik har en hel del uppdrag via Sveriges Olympiska kommitté för idrottare som ingår i talang eller topprogram. Bland andra Staffan Strand som är nominerad till OS i Aten.
Dessutom har han en egen karriär som elitidrottare bakom sig, som skridskoåkare, hastighetsåkning, i 22 säsonger med blygsamma resultat. I arbetskarriären så har Bosön, Riksidrottsförbundets Utvecklings centrum Bosön varit hans arbetsplats i närmare 30 år. Arbetsuppgifterna där handlade om ledarutbildning, tränarutbildning, i ämnen som idrottspsykologi, pedagogik/metodik, ledarskap, idrottsfilosofi mm.

Lena Adelsohn Liljeroth, riksdagsledamot samt fd. ordförande i Fryshuset. "Förälder - du är viktigare än du tror"

Lena avgick som ordförande i Fryshuset under juni efter att ha suttit i styrelsen i 12 år och varit ordförande i 10. Det är dags att gå vidare. Numer sitter hon i styrelsen för Alla Kvinnors Hus (skyddat boende för misshandlade kvinnor) och i stödgruppen för Frälsningsarméns ungdomsverksamhet i Stockholm Lena kommer att belysa föräldrarollen. Vi föräldrar (hennes barn är nu 21 och 20 år) VET att vi är viktiga när barnen är små, men många drar sig medvetet - eller omedvetet - tillbaka när barnen kommer i tonåren. Men då behövs vi kanske ännu mer, både som släpankare och luftballonger.

Nils Grundstedt, Sollentuna Volleyboll. "Processen att arbetar fram en Fair Play policy."

Nils har spelat volleyboll på elitnivå i 13 år i en av Sveriges största volleyboll klubbar samt 1 år i USA. Han har spelat 4 landskamper och varit aktiv domare sedan början på 80-talet. Under 5 år har han varit ordförande för klubben och år även ledamot i Svenska Herr Elitserieföreningen i Volleyboll.

Nils kommer att beskriva arbetet i klubben att ta fram en fair play policy utifrån ett allFair perspektiv. Beskriva svårigheter samt möjligheter. Beslutet att arbeta från elit och sen låta det genomsyra hela bredden i ungdomssidan